Article monster

Interview Cora

"Ja, ik vind het een hele leuke school. Ik word heel erg blij van de kinderen, de diversiteit en eigenlijk alles, ook mijn collega’s".

Interview Cora

Waarom ben je hier komen werken?

Ik werk hier nu bijna 15 jaar. De reden dat ik hier ben komen werken, is dat ik gevraagd ben door Peter Kool, dat was de gebouwbeheerder toen. Mijn man werkte hier ook in de kantine, hij maakte de broodjes toen. Dat heeft hij ook iets van 11 jaar gedaan. Dus eigenlijk ben ik gevraagd door de gebouwbeheerder Peter Kool of ik interesse had om hier te komen werken en daar had ik zeker interesse in.

Vind je het Marecollege een leuke school?

Ja, ik vind het een hele leuke school. Ik word heel erg blij van de kinderen, de diversiteit en eigenlijk alles, ook mijn collega’s. Ik vind het gewoon superleuk om hier te mogen werken.

Hoeveel leerlingen komen per dag naar je toe?

Heel veel hoor. Het varieert natuurlijk wel, maar gemiddeld genomen wel iets van 20 tot 30 vragen.

Wat is het raarste dat je ooit gevraagd is?

Er zijn eigenlijk weinig rare dingen die mensen aan ons hebben gevraagd. Er zijn weleens ouders die vragen of de gymschoenen van hun kind nog ergens in een tasje door de school zwerven. Daar is geen zoeken aan, dus dan zeggen we: ‘‘laat je dochter of zoon zelf even zoeken”. Dat is dus best wel een rare vraag.

Wat voor soort leerling was jij vroeger?

Ik was vroeger een leerling die heel graag naar school ging. Ik vond het heel erg leuk, maar vooral heel gezellig. Alleen huiswerk, dat was niet bepaald mijn topfavoriet.

Heb je hobby’s?

Ik fiets heel graag, als het mooi weer is, fiets ik ook naar mijn werk. Ik moet echt wel 50 of 60 kilometer fietsen, wel elektrisch hoor. Ik heb vroeger ook gevoetbald, maar dat is heel lang geleden. Ik hou ook heel erg van wandelen.

Zou je liever op vakantie gaan naar een huisje aan het strand, kamperen in een bos of naar een hotel in een leuk stadje?

Ik ga altijd naar Spanje. Daar ga ik dan naar een huisje met een zwembad en heel dicht bij het strand.

Ga je daar dit jaar ook weer heen?

In de herfst ga ik samen met mijn vriend.

Fotografie en tekst Noam Magril

Interview Rick

Quote monster

“Ik werk heel graag met hout. Ik vind hout een heel bijzonder en mooi materiaal, het is gegroeid, er zit leven in.”

Rik van Stegeren

Beste Rik, welk vak geeft u op school?

Ik geef handvaardigheid en ik ben middenbouwmentor.

Wat vindt u leuk aan het vak?

Ik werk heel graag met hout. Ik vind hout een heel bijzonder en mooi materiaal, het is gegroeid, er zit leven in, twee stukjes hout zijn nooit hetzelfde. Doordat het hout is gegroeid, heeft het een eigen karakter, hout doet niet altijd precies wat je wil. Als je te hardhandig bent, splijt het en als je te zachthandig bent, gebeurt er weinig. Ik vind het heel leuk en interessant om te zien hoe de verschillende karakters van mijn leerlingen daarmee omgaan.

Het leuke aan middenbouwmentor zijn vind ik de hechte band die ik krijg met mijn klas. Mag ik hier de groeten doen aan 8d? 8d jullie zijn toppers! Verder vind ik zelf bijna alles interessant en weet ik van heel veel dingen een beetje, dat komt natuurlijk goed van pas, omdat je als middenbouwmentor zoveel verschillende vakken geeft.

Wat was uw eerste indruk van het Marecollege?

Ik vond het een fijne, kleine warme school, en dat vind ik nog steeds, ik vind het fijn om hier te zijn.

Ik had laatst gehoord dat u vader bent geworden. Gefeliciteerd nog!
Heeft u veel slapeloze nachten gehad of viel dat wel mee?

Dat heb je niet helemaal goed gehoord. Ik ben bijna 3 jaar geleden vader geworden van mijn zoon Wolfgang ofwel Wolfie, nu zijn we in verwachting van de tweede, mijn vriendin is 10 december uitgerekend.

Hoe heet de baby en wie kwam op de naam?

De babynaam weten we nog niet, in lokaal 24 staat een ideeënbus, suggesties zijn welkom.
De naam Wolfgang heb ik bedacht, ik heb een Duitse vriendin en we wilden graag een Duitse naam omdat hij in Nederland opgroeit. Wolfgang begon eigenlijk als grap, het is een beetje een oude mannennaam in Duitsland. Wolfgang betekent: hij die gaat/optrekt met de wolven, dat vonden we heel mooi. Toen hij geboren werd, stormde het heel hard buiten, het waaide, de wind huilde en toen dachten we: ja, het is Wolfgang.

Welke eigenschappen zou u willen dat de baby van jou heeft? En welke absoluut niet?

Ik ben opgeruimd en georganiseerd terwijl mijn vriendin overal een chaotische puinhoop van maakt, ik hoop dat hij die eigenschap van mij heeft.
Ik kan niet zo goed over koetjes en kalfjes praten, ik klets niet zo makkelijk, ik hoop dat hij dat wat beter kan. Als hij daarin op mij lijkt, is dat natuurlijk ook prima, absoluut niet is wat te sterk gesteld.

Als u zou moeten kiezen tussen:
'2 dagen vrij van werk maar dan mag je 3 dagen geen koffie of 3 dagen lesgeven en de leerlingen zijn erg rustig?'

Oei moeilijke vraag! Je weet dat ik behoorlijk op mijn kopje koffie gesteld ben, dus ik kies voor koffie en rustige leerlingen. Misschien kan ik wat extra koffie drinken en heel druk lesgeven, een beetje zoals Freek Vonk op tv: WOW KIJK HIER, een HAMER, waaauw daarmee kan je een spijker in het hout slaan, ongelooflijk!

Hoe denkt u dat uw leven eruit gaat zien over 5 jaar?

Ik heb dan twee kinderen, één van 5 en één van 8, ik kan me dat nog niet echt voorstellen, dat lijkt ook nog heel ver weg. Verder denk ik dat ik nog voor de klas sta, maar wie weet. Ik zou wel nog graag een tijd op een hele andere plek willen wonen, in een ander land dichter bij de natuur, maar of dat al op zo’n korte termijn gebeurt?

Interview door Bogalech Snijders

Fotografie Summer Dirkse en Bogalech Snijders

little sheep