Article monster

Interview Ruth

Wil jij weten welke talen Ruth nog meer spreekt...?

Quote monster

“Ik ben naar Nederland verhuisd voor de liefde.”

Kan je jezelf beschrijven in 4 woorden?
Als ik vier woorden zou moeten kiezen, zijn dat dan denk ik: avontuurlijk, sociaal, simpel en positief.

Waarom ben je naar Nederland verhuisd?
Ik ben naar Nederland verhuisd voor de liefde. Ik heb een Nederlandse vriend. In het begin had ik natuurlijk nog geen plan, daarom heb ik een studie gekozen. Ik vond dat liefde niet mijn enige reden kon zijn, maar het was wel mijn echte reden.

Wat is het grootste cultuurverschil tussen Chili en Nederland?
Het grootste verschil is denk ik dat iedereen hier zo direct is. Met goede en slechte dingen. Mensen zeggen gewoon wat ze denken. In Chili moet je gewoon denken en niks zeggen.

Hoe was je als leerling?
Op de basisschool was ik een erg goede leerling, maar op de middelbare school wou ik juist een beetje de andere kant ontdekken. De minder goede kant. Ik was wel een goede leerling, maar minder enthousiast en ik had niet de allerhoogste cijfers

Welk dier zou je willen zijn?
Ik zou een vogel willen zijn. Dan kan ik overal naartoe vliegen. Naar warm weer of naar het gezellige koude weer. Wat ik wil.

Wat zijn je hobby’s?
Ik hou van reizen, dus daar spaar ik veel geld voor. Ik hou ook van dansen en alles wat met kunst te maken heeft, zoals musea en voorstellingen. Daar krijg ik heel veel voor terug.

Wat vind je zo leuk aan lesgeven?
Ik vind het fantastisch, want dan doe ik iets, waarmee ik heel verschillende typen mensen kan bereiken. Daardoor moet ik ook verschillende manieren gebruiken om iedereen te bereiken. Ik doe dus ook niet de hele tijd hetzelfde. Ik moet mezelf de hele tijd blijven ontdekken en ontwikkelen om andere mensen te bereiken.

Waarom heb je voor Engels gekozen?
Omdat je door Engels veel verschillende mensen uit verschillende landen kunt bereiken. Dat was mijn belangrijkste reden. Door Engels kan je meer dingen studeren en ontdekken en reizen.

Kan je ook nog andere talen spreken?
Ja, Spaans en een beetje Portugees, een beetje Italiaans en een beetje Duits.

Wat is je favoriete film of serie?
Een van mijn favoriete films is wel the notebook, want het is erg romantisch.

En je favoriete muzieknummer?
Dat hangt af van mijn stemming. Soms kan het this girl is on fire zijn, maar het kunnen ook nog heel veel andere nummers zijn.

Hoe ziet je leven er over tien jaar uit, denk je?
Over tien jaar is mijn leven in een ander land met een andere taal. Met veel nieuwe uitdagingen. In ieder geval heel anders.

Quote monster

“Ik zou een vogel willen zijn. Dan kan ik overal naartoe vliegen. Naar warm weer of naar het gezellige koude weer. Wat ik wil.”

little sheep