test
Article monster

Kunstbende

Op deze pagina vind je kunstwerken en andere kunstzinnige uitingen van leerlingen op het Marecollege.

Tekeningen gemaakt door Indigo de Winter uit 7E

Fotograferen voor de Website

Foto gemaakt door Marijn Karremans

Drie leerlingen: Anna, (15) Rein (15) en Marijn (14) uit 9c, zijn gevraagd om foto’s te maken voor de schoolwebsite. Tijdens hun fotografielessen werden ze door Jacky opgemerkt door hun originele foto’s, goeie samenwerking en het plezier dat ze in hun werk staken.

Rein
Anna Marijn en ik zijn door Jacky gevraagd om foto’s te maken voor de schoolkrant. Dit was voor ons een geweldige kans om meer ervaring op te doen op het gebied van fotografie en ook om onder de lessen uit te komen. Daarom waren we erg enthousiast toen we te werk mochten gaan!
Toen we eenmaal door de gangen liepen met onze gigantische telelenzen, voelde we ons wel een tikkie ongemakkelijk. Vooral toen we het eerste lokaal in liepen, brak ons het angstzweet uit. Maar na een tijdje ging het steeds makkelijker en bijna iedereen deed alsof we onzichtbaar waren. Dat klinkt misschien wat grof, maar zo voelden we ons iets minder als stalkers.
De pauzes vonden we het ongemakkelijkst. Dat kwam doordat je dan nog meer opviel en je zag soms ook de ongemakkelijkheid op de gezichten van de leerlingen staan. Daarom waren we ook erg blij toen de lessen weer begonnen. We hebben ook foto’s gemaakt bij vakken die ‘’typisch’’ vrijeschoolvakken zijn, zoals euritmie en een paar van de kunstvakken. Ik vond dit echt een hele leuke ervaring en ik ben ook heel erg blij met het eindresultaat.

Anna
Toen Marijn mij vertelde dat we waren gevraagd om foto’s te maken voor de schoolwebsite was ik erg enthousiast. We hadden met zijn drieën altijd veel lol tijdens de fotografielessen. Nu mochten we een hele dag school skippen om foto’s te maken, super tof!
Ik kwam er snel achter dat ‘The perfect picture’ nog best moeilijk te krijgen was. Telkens klopte het perspectief niet, was de foto vaag, of gewoon slecht. Toen ik mijn eerste goede foto had geschoten, was ik zo trots. Gelukkig bleef het niet bij een en hadden we met zijn drieën een hoop mooie foto’s gemaakt.

Dromen VMBO 10

little sheep