Article monster

Verhalen, gedichten en Poëzie

Op deze pagina vind je spannende inspirerende verhalen en gevoelige gedichten.

Sprookje

Er was eens een arme man die op een koude winterdag geen brandhout meer had. dus ging de man met een mand en een bijl op pad. Toen de man genoeg hout had en terug naar huis wou kwam de man een olifantje tegen. Het olifantje zat vast in een spleet die na verloop van tijd in een boom was ontstaan. De man was goed gestemd dus liep hij naar het olifantje om het te helpen.
Toen het olifantje los was liep de man weg. Maar de man had nog geen vijf stappen gezet of het olifantje stond al naast hem. De man bleef lopen en het olifantje bleef meegaan.
Toen de man thuis kwam, bouwde de man een plekje voor het olifantje, want hij kon het moeilijk buiten in de sneeuw laten staan.
De man verzorgde het dier tot er op een dag een man die er behoorlijk erg uitzag als een circusdirecteur op de stoep stond. Deze man vroeg naar het olifantje die inmiddels volgroeid was en vroeg of hij het mocht kopen voor veel geld. Het was genoeg geld om een reis naar het verre land te maken waar de man van droomde, maar toch zei de man nee.
Hij had zijn hele leven voor het olifantje omgegooid en dat kon hij niet zomaar opgeven.
De circusdirecteur werd heel boos. Zo boos dat hij het huis van de man in de fik zette.
Het enige wat de man nu nog had, was de olifant. De man besloot er het beste van te maken.
Dus ging de man op weg om hier en daar mensen te helpen met zware dingen tillen voor een beetje geld. Toen de man genoeg geld had, besloot hij om een reis te maken met zijn olifant naar het verre land. Eenmaal daar bouwde de man een huis en hij leefde nog lang en gelukkig met zijn olifant.

Door Berk van Ulden

Respect

Herinneringen aan Holland

Kut mus, 
Kut weer,
Kut fiets, 

Kut koe, 
Punt. 

Gedicht door Fiep Kok

Jij en ik

Ik denk gesloten voor iedereen,
Jij denkt open voor iedereen

Me, Myself and I :)

Water bedekt ongeveer
70% van de oppervlakte
van de hele aarde,
maar 97% van dat
water is niet te drinken.

Ik heb dat met voedsel
70% is zelf gekookt,
en 97% daarvan is niet te vreten.

Winterwereld (7de klas)

Quote monster

“If you don't fit in
you're probably doing the right thing. ”

Quote monster

“Goede voornemens zijn om te verbreken
Slechte daarintegen :)”

Het vormgedicht

Al die nachten zit ik te wachten

Jij bent de sterren van de nacht,
En ik sta altijd voor je op de wacht.

Quote monster

“5 Minuten cardio is een neeh right?
Maar 5 minuten wiskunde is een thats a fight!”

De jaargetijden door het jaar heen

De lente
De lente begint op 21 maart. Dat is ongeveer op de helft van het schooljaar. In de lente worden de meeste mensen weer een beetje vrolijker, omdat de balderen en bloemen dan weer tevoorschijn komen. En sommige mensen hebben in de winter ook een winterdip. Dit zorgt ervoor dat je wat minder lekker in je vel zit, en minder de behoefte hebt om dingen te ondernemen. De lente zorgt er dan voor dat je uit deze winterdip word gehaald, doordat de zon wat meer begint te schijnen. Waardoor jij ook weer gaat stralen.

De zomer
De zomer begint op 21 juni. Dan is een beetje aan het einde van het schooljaar. De zomer is voor de meeste menen hun favoriete seizoen. Omdat de zon dan weer volop gaat schijnen. Je hebt dan waarschijnlijk ook meer zin om met vrienden aftespreken om bijvoorbeeld: naar het strand of om in de stad te gaan shoppen. Maar het aller belangrijkste aan de zomer is natuurlijk de zomervakantie! In de zomervakantie gaan veel mensen naar een warm land om lekker te ontspannen. En misschien word je wel verliefd op een jongen bij jou op de camping. En ga je samen met hem de beste zomer ooit beleven. Met je voeten in het zand en uren lang zonnen. Heb jij al weer zin in de zomer? Ik in ieder geval wel.

De herfst
De herfst begint op 1 september. Dat is vrij aan het begin van het schooljaar. Als de herfst begint beginnen de balderen van de bomen te vallen. Dat zijn meestal prachtige gekleurde balderen in geel, oranje of rood. In de herfst heb je natuurlijk aan de herfstvakantie. Dat is helaas maar wel een week maar dat maakt de vakantie niet minder leuk. Je kan in de herfst ook leuke tekeningen maken van de gekleurde bladeren.

De winter.
De winter begint op 21 december. Dat is een beetje aan het einde van het schooljaar. De winter staat bekend om de sneeuw die uit de lucht valt als de temparuur flik onder het nulpunt is. Maar helaas gebeurd dat bijna nooit in Nederland. Als het wel gebeurd is iedereen extra blij. Je kan heel veel dingen doen met sneeuw zoals sneeuwpoppen maken, sneeuwballen gevecht, iglo’s maken en natuurlijk schaatsen!

Verhaal door Jonne Agsteribbe

little sheep